1051 Budapest, Zrínyi utca 5., Tel.: + 36 1 795 66 06hu

Program

Színház

A bőgős fia meg az ördögök

2019. szeptember 25. (péntek), 19 óra

Helyszín: Magyarság Háza – 1051 Budapest, Zrínyi u. 5. (Duna Palota)

Színház

A BŐGŐS FIA MEG AZ ÖRDÖGÖK

A felvidéki Dialóg nonprofit szervezet előadásában

Az Illyés Gyula által gyűjtött népmese Soóky László átiratában megtelik élettel, játékkal, huncutsággal. Összeköti a népmesét a mával, s kiszabadítja a történetet abból az előítéletből is, hogy a népmesék célcsoportja csakis a gyerekközönség. Épp ellenkezőleg, ezt a mesét felnőtt nézőink számára ajánlják az alkotók.

A történet ismert, a stílus és a forma viszont szokatlan. Ennek oka pedig a csodálatos magyar nyelvvel való tobzódó játék.

Az a népmesei hagyományaink alapján természetes, hogy a legkisebb fiú elindul és a mese végén elnyeri a királylány kezét. Az indulás és a végkifejlet közötti út azonban nem hétköznapi, nem hétköznapiak a fordulatok, és nem hétköznapi például az sem, ahogyan a Jóisten viszonyul a főhőshöz: civil a civilhez, ember az emberhez, lélek a lélekhez.

A bőgős fia és és az ördögök című mesélőszínházi előadás mesélője Lajos András, rendezője Fandl Ferenc. A látvány Hircsu Mariann munkája, az előadásban dramaturgként Varga Emese dolgozott.

A belépés ingyenes. A helyek korlátozott száma miatt regisztráció javasolt: magyarsaghazainfo@gmail.com (a regisztráció a Magyarság Háza válaszlevelével aktiválódik). Helyfoglalás érkezési sorrendben.