1051 Budapest, Zrínyi utca 5., Tel.: + 36 1 795 66 06hu

Program

Koncert

FUNKorporation

2019. szeptember 18. (szerda), 20 óra

Helyszín: Magyarság Háza – 1051 Budapest, Zrínyi u. 5. (Duna Palota)

Koncert

FUNKorporation


A FUNKorporation együttes 2011-ben alakult, és azóta több mint 200 sikeres koncertet tartott Románia szerte kávézóktól el egészen nagyobb fesztiválokig. 2012 májusában megnyerték a Médiabefutó ének-zene kategória fődíját, augusztusban nagysikerű koncertet adtak a Félsziget fesztiválon, novemberben lettek a TIMAF (Transilvania International Art and Music Festival) fődíjasai és decemberben már a Heaven Street Seven előzenekaraként láthatta őket a közönség. 2013 áprilisában jelölték az együttest a Transilvania Music Awards Zenei Díj Tavalyi Legjobb Élő Koncert kategóriájában.

Şuie Paparude, Compact, Byron és Moonlight Breakfast illetve a magyarországi Heaven Street Seven, PASO, IRIE Maffia és Kistehén előzenekaraként léptek fel.

Jelen voltak a Félsziget Fesztiválon, a bukaresti Poiana Urbana fesztiválon, Kolozsvári Magyar Napokon, a besztercei Basm fesztiválon és a magyarországi Művészetek Völgyében, TIFF-en, Double Rise, Jazz in the Park és Street Food Fesztiválokon is. 

Az együttes titka: Funky groove-ok, tökös basszus, igazán különleges vokál, finoman fűszerezett népizenei elemek, borsos fúvósok, egy kis jazz-el, ska-val, reggea-vel megbolondítva. A Downtown c. dal a kolozsvári Paprika Rádió Top 40 listáján négy hónapig az első helyen szerepelt. Az együttes második díjat nyert a 2015-ös kolozsvári Jazz in the Park versenyén illetve a szatmári Utcazene Fesztivál harmadik díját vihette haza.

A tagok: Horváth Hanna és Székely Erika - vokál, Halmen József - gitár, Sándor László - basszusgitár, Bajusz Gábor - dobok, Balla Szabolcs - szaxofon, Τúrós Tamás - harsona.

Zene: https://soundcloud.com/funkorporation/sets/big-city https://www.youtube.com/user/FUNKorporation/videos

A Funkorporation fellépését az NKA/Hangfoglaló program támogatja.

A belépés ingyenes. A helyek korlátozott száma miatt regisztráció javasolt: magyarsaghazainfo@gmail.com (a regisztráció a Magyarság Háza válaszlevelével aktiválódik). Helyfoglalás érkezési sorrendben.