1051 Budapest, Zrínyi utca 5., Tel.: + 36 1 795 66 06hu

Program

A Nemzeti Összetartozás Napja

paskó atya konyhája

2019. június 4. (kedd), 18:00

Helyszín: akvárium klub – 1051 Budapest, Erzsébet tér. 12.

könyvbemutató kóstolóval és kamarakoncerttel.

Fellépők:

A szabadkai Pro Musica Kamarakórus és a Szent Teréz Kamarazenekar koncertje. Vezényel: Paskó Csaba regens chori.

A vajdasági Hét Nap c. portálon olvashatjuk:

Apróséfeknek írta a legújabb szakácskönyvét Paskó Csaba kelebiai plébános, aki köztudomásúan nemcsak pap, hanem közösségszervező, közéleti szereplő és karmester is, nem mellesleg pedig ezüstérmes menüt készített a gasztronómiai világbajnokságon. Két szakácskönyve jelent meg ez idáig, főzőműsorban népszerűsítette a vajdasági ízeket, és nemcsak borvacsorákat tálal fel ínyenceknek a Márton Áron Közösségi Házban, hanem reggelire szendvicseket ken és citromos eperteát főz a vadásztúrára induló gyerekeknek, a természetben töltött nap után pedig spagettivel és gulyáslevessel várja az éhes határjárókat.

Legújabb szakácskönyve a gyerekeket (valamint a szülőket, nagyszülőket) szólítja meg, s ebből kiderül, mi is a címben szereplő majomfogó és ökörszem. A kiadványban ugyanis nemcsak recepteket talál majd az olvasó, hanem személyes élettörténeteket, gasztronómiával kapcsolatos (nép)meséket is, lapjairól ismerős kelebiai nagymamák köszönnek majd vissza, Szalai Attila karikatúráival, illusztrációival, a finom ételekhez pedig asztali áldásokat és imádságokat is ajánl a szerző.

A belépés ingyenes. A helyek korlátozott száma miatt regisztráció javasolt: magyarsaghazainfo@gmail.com (a regisztráció a Magyarság Háza elfogadó válaszlevelével aktiválódik). Helyfoglalás érkezési sorrendben. Az esemény sajtónyilvános.